Rakić: Ni godinu dana od obijanja stana novinarke KRIKA počinilac nije otkriven 1Dragana Rakić Foto: N1

Slučaj Dragane Pećo jeste pokazna vežba svakom novinaru koji časno i pošteno radi svoj posao šta može da mu se desi ukoliko krene da postavlja nezgodna pitanja na koja režim Aleksandra Vučića nema odgovor, izjavila je potpredsednica DS Dragana Rakić povodom nerešenog slučaja obijanja stana novinarke KRIK-a.

U pisanoj izjavi Rakić navodi da neverovatno zvuči da ni posle godinu dana od obijanja stana novinarke Dragane Pećo policija nije otkrila ko je upao u stan i od tada tužilaštvu nije dostavila nijedan dokument u vezi sa slučajem.
„Od početka je bilo jasno da je ovde reč o klasičnom zastrašivanju novinara koji se bavi temama koje zadiru u nešto što je problem za ovu vlast. Zastrašivanje ljudi, bilo da su oni novinari, opozicioni političari, ili samo građani koji misle drugačije od političke većine, postalo je naša svakodnevica u ovom nevremenu SNS diktature. Problem je što se navikavamo na ogromnu količinu nasilja koje nas zapljuskuje sa svih strana i što niko i ne očekuje da će slučaj Dragane Pećo biti rešen“, ističe Rakić, zahtevajući od MUP-a da radi svoj posao i privede pravdi odgovorne počinioce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari