Rakić: U DS nema podela, ima samo otpora započetoj reformi 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Povodom inicijative grupe demokrata o sazivanju izborne skupštine DS, Dragana Rakić, potpredsednica DS kaže da ne razume razne inicijative uperene protiv Demokratske stranke koje se podnose u vreme izborne kampanje, naročito ne razume pokretanje inicijativa dva dana pre izbora, a tek ne razumem one sa falsifikovanim potpisima.

“Pitam se da li oni sve ovo namerno rade kako bi pomogli vlasti i odvukli pažnju sa kampanje bojkota na unutarstranačke rasprave i navodne podele u Demokratskoj stranci? Procedura za smenu predsednika DS veoma je jednostavna: možete ga smeniti na svakom Glavnom odboru ukoliko imate većinu i zaista nije potrebno da zamajavate javnost  nekakvim inicijativama za održavanje vanredne izborne skupštine“, navela je u pisanoj izjavi Dragana Rakić, nakon teksta “Šumarac: Nije cilj smena Lutovca, već uvođenje reda u DS”.

Potpredsednica dalje navodi da će Glavni odbor biti održan u nedelju 21. juna i da sigurno nikakvi falsifikovani potpisi neće sprečiti predsednika Zorana Lutovca i rukovodstvo da nastavi sa reformom stranke.

„On će  i na ovom na Glavnom odboru ponovo dobiti snažnu podršku za politiku koju sprovodi. Dakle, u Demokratskoj stranci nema nikakvih podela, ima samo otpora započetoj reformi. DS će se posle bojkota lažnih izbora profilisati kao beskompromisna opozicija ovom kriminalnom režimu i bićemo stožerna stranka građanske, moderne Srbije koja ima snagu da menja i sebe i čitavo društvo nabolje. Lični primer je najbolji primer, kako u životu tako i u politici. Uredićemo vlastitu stranku i na sopstvenom primeru pokazati da su reforme moguće i nužne“, napominje Rakićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari