Rama: Optužnica protiv Tačija i Veseljija sramota veka za istoriju pravde 1Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY (arhiva)

Premijer Albanije Edi Rama ocenio je danas da će optužnica protiv predsednika Kosova Hašima Tačija i predsednika Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija ući u istoriju kao „sramota 21. veka u istoriji pravde“.

Rama je stigao u Prištinu gde je počeo sastanak sa predsednikom Socijaldemokratske inicijative Fatmirom Ljimajem, a na tviteru je napisao da je tamo da čuje i sazna više nakon „specijalnog udara groma koji će ući kao sramotna mrlja 21. veka u svetsku istoriju pravde, koja je praksu javne optužbe bez pravne optužnice poznavala samo u epohama ideoloških vladavina ili pre njih“.

Premijer Albanije će danas i sutra imati susrete sa liderima institucija i političkih stranaka Kosova.

Kako saznaje koha.net, Rama će se prvo sastati sa predsednicom Socijaldemokratske inicijative Fatmirom Ljimajem, da bi nastavio susretima sa liderima Pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem, Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafom i DPK Kadrijem Veseljijem.

Predviđeni su susreti sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, premijerom Avdulahom Hotijem i predsednicom parlamenta Vjosom Osmani.

Sastanak Rame i Tačija, kako saznaje koha.net je zakazan za 18:50, neposredno pre obraćanja Tačija građanima Kosova o optužnici Specijalnog tužioca u Hagu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari