Rama pozvao Vučića da osudi Vulinovu izjavu o velikoj Albaniji 1Foto: Kabinet (Arhiva)

Premijer Albanije Edi Rama pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da nedvosmisleno osudi izjavu srpskog ministra odbrane o „velikoj Albaniji“ i ujedinjenju Srba.

Rama je na Tviteru upitao Vučića da li je izjava ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina o „velikoj Albaniji“ stvarna ili je u pitanju šala kojom se ismevaju „isprani mozgovi koji su vekovima držali ceo region u mraku“.

„Predsedniče Vučiću, da li je ovo stvarno ili je to ‘mim’ (meme) kojim se ismevaju isprani mozgovi i prostaci koji su ceo naš region vekovima držali u mraku? Veoma želim da je ‘mim’, jer bi u suprotnom ovo bila predstava jadnog mišljenja koju bi trebalo nedvosmisleno da osudite“, naveo je Rama.

Rama je uz tu poruku okačio sliku (skrinšot) internet stranice Ministarstva odbrane Srbije na kojoj je Vulinova jučerašnja izjava da je Rama „nastavio rad na stvaranju velike Albanije izjavom da će (albanska) luka Drač biti kosovska“.

Vulin je rekao da će „Evropska unija, kao i svaki put do sada, ćutati“ i da „neće preduzeti ništa“, a da Albanci, koje je ponovo nazvao pogrdnim imenom, „mogu da se ujedine i mogu da otimaju i tudje teritorije, a Srbi ne mogu da budu ujedinjeni čak ni na svojoj zemlji“.

„Tako se ponavlja laž da je ‘velika Albanija’ prirodna Albanija, a da su Srbi ujedinjeni u jednoj državi pretnja miru“, dodao je Vulin.

On je ocenio i da je „velika Albanija“ najava „velike nesreće, razbijanja i razaranja država i nacija na Balkanu“ koju „samo ujedinjeni Srbi mogu da zaustave“.

U izjavi na sajtu Ministarstva odbrane Srbije koju je Rama okačio piše i da Vulin „reaguje na nove provokacije“ albanskog premijera.

Vulin je nakon ove reakcije izjavio da se on ne bi slikao pored zastave velike Albanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari