Ramadani: Razlike u stavovima o taksama neće se odraziti na podršku SAD Vojsci Kosova 1Foto: Beta/AP/Visar Kryeziu

Zamenik ministra odbrane Kosova Burim Ramadani ocenio je danas da se razlike u stavovima o taksama između Kosova i SAD neće odraziti na podršku koju su SAD davale i nastavljaju da daju vojsci Kosova.

„Ja mogu da potvrdim dve stvari. Prvo, specijalni strateški odnosi Kosova sa SAD uopšte, ali i posebno u oblasti bezbednosti, stvarno su unapređeni i nikada neće biti dovedeni u pitanje. Drugo, mogu takođe da potvrdim da javne debate i situacije ne utiču na specijalne strateške odnose i oni će se nastaviti i dalje da se produbljuju“, kazao je Ramadani za radio Slobodna Evropa.

Komandant Beznednosnih snaga Kosova (BSK) Rahman Rama je rekao predsedniku Kosova Hašimu Tačiju da Kosovo može izgubiti 12 miliona evra američke podrške za BSK.

I stručnjak za bezbednosna pitanja Nuredin Ibiši ocenio je da kosovski zvaničnici treba da uzmu vrlo ozbiljno zahtev za suspenziju taksi na proizvode iz Srbije i BiH.

U ovom trenutku, BSK je počela prvu fazu ostvarivanja zakona o tranziciji u Oružane snage Kosova. Tranzicija je ostvarena, pre svega, zahvaljujući podršci od SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari