Rašković Ivić: Glasači, izvinite zbog SNS 1Foto: N1

Izvinjavam se glasačima DSS zbog koalicija sa SNS u nekim lokalnim sredinama, jer je to suprotno od onoga za šta su glasali, rekla je šef poslaničke grupe DSS Sanda Rašković Ivić, koja je nedavno podnela ostavku na mesto predsednika stranke.

Ona se, na konferenciji za novinare u Skupštini, izvinila i koalicionom partneru Dverima, sa kojima su prošli celu Srbiju tokom kampanje, jer nisu podlegli izazovu da uđu u vlast sa SNS, kao i svima koji su „ustali protiv izborne krađe“.

Tek sada se izvinjavam iako sam pre nekoliko sedmica podela ostavku jer sam se nadala da će taj potez resetovati stranku i neke koji su ušli u koaliciju sa SNS, naročito na Vračaru, ali se to nije desilo, rekla je Ivić.

Ona je rekla da su pristalice koalicije sa SNS otele glasove birača DSS i odnele ih „u krilo Aleksanadru Vučiću“, ali da većina u stranci misli kao i ona.

Ona je rekla i da je svojom ostavkom htela da se vidi u kom pravcu ide stranka i da bude čista situacija pred izbornu skupštinu u stranci, kada će se birati predsednik, najavljenu za jesen.

Na pitanje o predsedničkim izborima u Srbiji, ona je rekla da bi bilo dobro da kompletna opozicija sedne sa sto i razmisli o zajedničkom kandidatu, jer samo tako može da se pobedi kandidat Vučića i SNS.  

DSS: I sama je glasala za koalicije

Stavovi koje je Sanda Rašković Ivić danas iznela o lokalnim koalicijama, posebno na Vračaru, lični su stavovi i ne odražavaju stav Predsedništva stranke i poslaničke grupe i suprotni su stavovima Izvršnog i Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije, navedeno je u saopštenju koje je potpisala Informativna služba DSS. U saopštenju se navodi da iznošenje ličnih stavova i izvinjenje Ivić zbog „navodnog DSS-ovog izneveravanja volje birača nije ništa drugo do demonstracija nedoslednosti“. Kako se navodi, za lokalne koalicije sa SNS je i sama glasala na sednicama Predsedništva, kao što je insistirala na potpunoj autonomiji odlučivanja lokalnih odbora o lokalnim koalicijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari