Foto: N1

Ona se, na konferenciji za novinare u Skupštini, izvinila i koalicionom partneru Dverima, sa kojima su prošli celu Srbiju tokom kampanje, jer nisu podlegli izazovu da uđu u vlast sa SNS, kao i svima koji su „ustali protiv izborne krađe“.

Tek sada se izvinjavam iako sam pre nekoliko sedmica podela ostavku jer sam se nadala da će taj potez resetovati stranku i neke koji su ušli u koaliciju sa SNS, naročito na Vračaru, ali se to nije desilo, rekla je Ivić.

Ona je rekla da su pristalice koalicije sa SNS otele glasove birača DSS i odnele ih „u krilo Aleksanadru Vučiću“, ali da većina u stranci misli kao i ona.

Ona je rekla i da je svojom ostavkom htela da se vidi u kom pravcu ide stranka i da bude čista situacija pred izbornu skupštinu u stranci, kada će se birati predsednik, najavljenu za jesen.

Na pitanje o predsedničkim izborima u Srbiji, ona je rekla da bi bilo dobro da kompletna opozicija sedne sa sto i razmisli o zajedničkom kandidatu, jer samo tako može da se pobedi kandidat Vučića i SNS.  

DSS: I sama je glasala za koalicije

Stavovi koje je Sanda Rašković Ivić danas iznela o lokalnim koalicijama, posebno na Vračaru, lični su stavovi i ne odražavaju stav Predsedništva stranke i poslaničke grupe i suprotni su stavovima Izvršnog i Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije, navedeno je u saopštenju koje je potpisala Informativna služba DSS. U saopštenju se navodi da iznošenje ličnih stavova i izvinjenje Ivić zbog „navodnog DSS-ovog izneveravanja volje birača nije ništa drugo do demonstracija nedoslednosti“. Kako se navodi, za lokalne koalicije sa SNS je i sama glasala na sednicama Predsedništva, kao što je insistirala na potpunoj autonomiji odlučivanja lokalnih odbora o lokalnim koalicijama.