Rašković Ivić: Nerazumna odluka DSS o isključenju 1Foto: FoNet / Nenad Đorđević

Bivša predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da će po svoj prilici ona i Slaviša Ristić biti izbačeni iz stranke, ali da tu odluku mora da potvrdi i Predsedništvo.

To se teško može obrazložiti zdravim razumom, jer ne znam zašto bi nekome bio glavni problem poslanički klub u Skupštini Srbije koji dobro radi, rekla je Rašković Ivić za Sputnik.

Ona je podsetila da je poslanički klub DSS napisao predlog rezolucije o genocidu NDH nad Srbima, Jevrejima i Romima, a tražio je skupštinsko zasedanje povodom poglavlja 35, Trepče i uopšte Kosova i Metohije.

Prema njenim rečima, novo rukovodstvo krenulo veoma loše i umesto da gradi stranku, da joj daje život i da ide po terenu, otvorilo je institut prekog suda i izbacuje sve koji im smetaju.

Vrlo sam iznenađena da jedna stranka koja bi trebalo da bude razložna i principijelna izbacuje svog bivšeg predsednika koji ga je ponovo uveo u Parlament nakon debakla 2014. godine. To je opasan presedan i stranka koja izbacuje svog predsednika neće imati posebnu političku budućnost, kaže bivša predsednica DSS.

Ona naglašava da je na sceni očigledno rušenje tog kluba i da ono što nije uspeo Aleksandar Vučić sa krađom izbora, to će nažalost poći za rukom novom rukovodstvu, jer DSS izbacivanjem nje i Slaviše Ristića neće više imati poslanički klub, što znači da se više neće čuti jasan glas te stranke u Skupštini Srbije.

Rašković Ivićeva dodaje da se Ristić i ona nisu dogovarali o narednim potezima, ali svakako ostaju u Skupštini Srbije kao samostalni poslanici.

Izvršni odbor Demokratske stranke Srbije (DSS) predložio je Predsedništvu stranke da isključi iz članstva doskorašnju predsednicu DSS Sandu Rašković Ivić i poslanika Slavišu Ristića, prenose Novosti. Za tu odluku glasala je većina članova Izvršnog odbora, a u obrazloženju se navodi da je Rašković Ivić grubo prekršila stranačku disciplinu, pošto je odbila da sprovede odluku o izbacivanju Đorđa Vukadinovića iz poslaničkog kluba DSS.

Predsedništvo DSS, pišu Novosti, doneće konačnu odluku o isključenju Rašković Ivić i Ristića do kraja nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari