Rašković Ivić: Odabir Kukana i Flekenštajna prijatno iznenađenje, učestvovaću na sastanku 1Sanda Rašković Ivić Foto: Fonet/Nenad Đorđević (Arhiva)

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da je prijatno iznenađena odabirom bivših evroposlanika Eduarda Kukana i Knuta Flekenštajna za posrednike Evropskog parlamenta na sastancima vlasti i opozicije u Skupštini Srbije.

Rašković Ivić je za agenciju Beta kazala da će učestvovati na tim sastancima, ali da ne očekuje da će vlast bila dovoljno „agilna“ da ispuni 42 zahteva opozicije kako bi se izbegao bojkot izbora.

„Flekenštajn je pratio rad Skupštine i kritički izveštavao, o predsednici Skupštine Maje Gojković, kao i o besmislenim amandmanima. To je pozitivan signal koji odaje dobre namere“, rekla je Rašković Ivić.

Ona je kazala da odlazak na te sastanke predstavlja nastavak borbe za bolje izborne uslove.

„Smatram da treba da sadimo drveće ispod kojih će nove genreacije tražiti hlada, borba treba da se nastavi“, ocenila je ona.

Sastanci predstavnika vlasti i opozicije, kojima će posredovati Evropska unija, biće održani 9. i 10. oktobra u Beogradu.

Na pitanje o saopštenju Bele kuće da je predsednik SAD Donald Tramp naveo da želi da ambasador SAD u Nemačkoj Ričard Grenel bude specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine, Rašković Ivić je ocenila da je to signal Amerike Evropskoj uniji da „nema kapaciteta“ za rešavanje kosovskog pitanja.

„Albanci neće da urade ništa bez pritiska i bez Amerikanaca. Oni im drže ledja, bilo da su ‘dobri’ ili ‘loši momci'“, izjavila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari