Rašković Ivić: Samo Vučić zna šta je na stolu s Prištinom 1Foto: FoNet/Marija Đoković

Vučić pokušava da relativizuje svoju ulogu u pregovorima u vezi sa KiM. Nekoliko godina se on sastaje po svetu s albanskom stranom i niko sem njega ne zna sta je na stolu, kaže za Danas onlajn Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke.

Ona to navodi komentarišući tvrdnju Aleksandra Vučića za skupštinskom govornicom da “poštuje političke protivnike, ali da oni imaju besmislene teorije zavere” u vezi sa dosad postignutim sporazumima u pregovorima sa Prištinom, kao i da te sporazume “može da pročita svako dete koje ide u osnovnu školu”.

Naša sagovornica ističe:” Što se tiče rezultata pregovora o kojima imamo pisane tragove, da sam na Vučićevom mestu, ne bih se hvalila ni Briselskim, niti  Vašingtonskim sporazumom,ni sa dodeljivanjem Kosovu pozivnog broja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraćao se narodnim poslanicima na temu Kosova i ranije, prvi put u svojstvu predsednika to je učinio u maju 2019. godine kada je rekao da Srbija nema vlast na Kosovu i da treba prestati sa obmanjivanjme javnosti po tom pitanju.

Njegov govor tom prilikom trajao je nešto duže od tri sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari