Rašković Ivić se izvinila Vukadinoviću 1Foto: FoNet / Nenad Đorđević

Šef poslaničkog kluba DSS u republičkom parlamentu Sanda Rašković Ivić izvinila se danas poslaniku Đorđu Vukadinoviću zbog „napada i nedoličnog ponašanja“ pojedinih članova te partije kojima je bio izložen poslednjih dana.

Ja sam mu zahvalna što ostaje u našem poslaničkom klubu, jer zajedno treba da se borimo, kao i dosad, za slobodnu i demokratsku Srbiju, istakla je Rašković Ivić u izjavi FoNetu. Ona je, povodom optužbi potpredsednika DSS Miloša Jovanovića da je Vukadinović za ostanak u poslaničkom klubu tražio mesečno 370.000 dinara od novca koji DSS dobije od države na osnovu toga što ima poslanike, rekla da nije čula da je Vukadinović to zahtevao.

Nas dvoje smo razgovarali o tome da bi bilo potrebno da se napravi dogovor DSS i časopisa Nova srpska politička misao (NSPM), (čiji je Vukadinović urednik) oko saradnje i istraživanja koja bi NSPM mogla da radi. U tom smislu, bilo je reči o novcu, ali ne o 370.000, objasnila je Rašković Ivić. Ona je rekla i da je na subotnjoj sednici Glavnog odbora DSS dala razloge zašto je podnela ostavku na mesto predsednika stranke i da je prenela da to nije uradila zato što se umorila ili uplašila, niti što se uvredila.

Dala sam ostavku iz principijelnih razloga, jer nisam mogla da se složim sa pravcem u kom određeni ljudi vode stranku, a to je niska kolaboracija sa Srpskom naprednom strankom, kroz učešće u vlasti na lokalnom nivou, pre svega u centralnim beogradskim opštinama, naglasila je Rašković Ivić. Ona je poručila da, iako se Glavni odbor složio da se te koalicije omoguće, svoje mišljenje ne misli da menja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari