Rašković Ivić: Ukinuti zabranu zapošljavanja lekara i medicinskog osoblja 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Narodna stranka smatra da treba ukinuti zabranu zapošljavanja lekara i medicinskog osoblja kako bi se poboljšala zdravstvena usluga, izjavila je potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić.

Takođe smatra da je neophodno vratiti obavezne sistematske preglede za sve kategorije stanovništva, navodeći da prevencija i rano otkrivanje bolesti čuvaju zdravlje građana, ali i štede troškove lečenja poodmakle bolesti i rehabilitacije.

„Poslednja akcija besplatnih preventivnih pregleda koju je organizovalo Ministarstvo zdravlja pokazalo je brojne nedostatke zdravstvenog sistema, o kome samo ministar Lončar govori kao uspešnom. Veliki broj ljudi koji je nedelju proveo u redovima u zdravstvenim ustanovama, a ima zdravstveno osiguranje, bio je tamo, jer i pored silnog truda, u redovnoj proceduri, uz tako hvaljen informacioni sistem, nije mogao da zakaže neophodan pregled kod lekara specijaliste u razumnom roku. Građani su pohrlili da se pregledaju na ultrazvuku, jer ni to u redovnoj proceduri ne mogu da zakažu u razumnom roku“, ističe Rašković Ivić.

Prema njenim rečima Vlada štedi na obolelim građanima, pa oni koji imaju probleme sa štitastom žlezdom, ne mogu u državnim ustanovama da urade analizu hormona, kako su to mogli u nedelju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari