Rastu šanse da Stefanović "nasledi" Vučića 1Foto: Zoran Mrđa/FoNet

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ima sve više šansi da zameni Aleksandra Vučića na premijerskoj funkciji, budući da Vučić ima najviše poverenja upravo u njega, tvrde za Danas nezvanično izvori s političke scene Srbije.

Naši sagovornici preciziraju da se Vučić „posebno uverio u Stefanovićevu odanost, organizacione sposobnosti i rad na terenu“ u minuloj izbornoj kampanji i od početka demonstracija.

„Vučić je i ljudima u Srpskoj naprednoj stranci i u Vladi preneo da najviše može da se osloni na Stefanovića“, navode izvori Danasa. Sagovornici našeg lista, takođe, ukazuju da će lider socijalista Ivica Dačić ostati šef srpske diplomatije, dok bi funkcioner SPS Branko Ružić mogao da postane ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije, te da bi, u tom slučaju, aktuelna ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović „preuzela neki važan posao u diplomatiji“. Branko Ružić je, podsetimo, nedavno izjavio da je „grandioznoj pobedi zajedničkog kandidata Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima doprineo i SPS, da je odluka SPS o ovim izborima bila vizionarska i da je premijer Vučić izjavio juče nakon susreta s patrijarhom Irinejom da njom ta stranka nije izgubila ništa“.

Naši izvori takođe ističu da „treba očekivati još neke promene i rotacije u Vladi“. Pored Stefanovića, kao potencijalni kandidati za Vučićevog „naslednika“ u Nemanjinoj 11 odranije se pominju ministar finansija Dušan Vujović, bivši ministar pravde Nikola Selaković, ministarka državne uprave Ana Brnabić, kao i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović. Kako je Danas već pisao, Ivica Dačić, koji se u pojedinim medijima ponovo navodi kao favorit za čelnu funkciju u Vladi, „nije u trci za to mesto jer naprednjaci žele da neko iz njihovih redova zameni Vučića na ključnoj poziciji“.

„Dva-tri imena“

Premijer Vučić izjavio je juče nakon susreta s patrijarhom Irinejom da razmišlja o „dva ili tri imena ko bi mogao biti novi predsednik Vlade“ i da će javnost o tome obavestiti u narednih mesec dana. Upitan da li su ta tri imena Ivica Dačić, Ana Brnabić i Dušan Vujović, Vučić je rekao „neka jesu, neka nisu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari