Razgovor Vučića i Medvedeva: Masovna upotreba vakcine rešenje za epidemiju 1Foto: Budućnost Srbije/ Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas putem video-linka sa zamenikom predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije, predsednikom Sveruske političke stranke „Jedinstvena Rusija“ Dmitrijem Medvedevom, saopšteno je iz kabineta.

Kako se precizira u saopštenju „u dugom i prijateljskom razgovoru, Vučić i Medvedev potvrdili su veoma dobre odnose koje imaju Srbija i Rusija na svim poljima saradnje“.

Dvojica sagovornika razgovarali su o krizi izazvanoj pojavom korona virusa. Vučić je zahvalio na podršci Rusije početkom velike zdravstvene krize i dodao da jedino pravo rešenje za spas naroda može da bude masovna upotreba vakcine protiv KOVID-19.

Istovremeno, Vučić i Medvedev istakli su dobru saradnju u svim međunarodnim institucijama. U saopštenju se ističe da je Vučić posebno zahvalio na podršci Rusije u očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije.

Vučić i Medvedev su se dogovorili da se, „odmah po zajedničkoj pobedi nad korona virusom, sretnu uživo i razmene mišljenja o svim važnim političkim i ekonomskim pitanjima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari