Razgovor Vučića i patrijarha o budućnosti i natalitetu 1Foto: Kabinet predsednika Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa patrijarhom
Irinejem, sa kojim je razgovarao o ubrzanju završetka radova na izgradnji Hrama Svetog Save u Beogradu, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Vučić i patrijarh Irinej saglasili su se da se radovi na izgradnji završe do 2019. godine, kako bi obeležavanje 800 godina od osnivanja prve srpske Arhiepiskopije bilo održano u novom hramu, jedinstvenog izgleda u svetu.

Dvojica sagovornika razgovarali su i o položaju Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji i neophodnosti daljeg ulaganja u očuvanje naših najvažnijih kulturno istorijskih spomenika.

Vučić je upoznao patrijarha sa velikim problemima i pritiscima sa kojima se Srbija suočava u pokušaju očuvanja mira, stabilnosti i sigurnije budućnosti za našu decu.

Oni su se saglasili da je vitalni cilj srpske države očuvanje njene nezavisnosti i slobode, kao i pravo Srbije da donosi odluke o sebi i svojoj budućnosti bez uplitanja drugih zemalja.

Sagovornici su izrazili su zabrinutost zbog izuzetno niske stope nataliteta u Srbiji, a Vučić obavestio je Patrijarha o različitim podsticajnim merama kojima će država pokušati da takvu tešku situaciju popravi, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari