Razgovori između Beograda i Prištine se nastavljaju 1

Pregovori predstavnika Beograda i Prištine u Briselu o primeni sporazuma o telekomunikacijama, koji traju od ponedeljka, tebalo bi, kako se očekuje, da danas budu zavšeni.

Razgovara se o broju lokacija za bazne stanice južno od Ibra i o frekvencijama, što se direktno odnosi na pokrivenost srpskih sredina signalom naše kompanije, prenosi RTS.

U Kancelariji za KiM kažu da beogradski pregovarački tim nije prihvatio da srpske sredine budu ograničene na 2G tehnologiju bez interneta i samo na glasovne pozive, što je Priština pokušala da nametne, i na taj način diskriminiše korisnike srpske kompanije u pokrajini.

Saopšteno je i da je Srbija spremna da Prištini ustupi na korišćenje jedan pozivni broj za geografsku oblast ukoliko se obezbedi, pre svega, transfer imovine „Telekoma Srbija“ u pokrajini na ćerku kompaniju i njeno nesmetano funkcionisanje na čitavoj teritoriji Kosova i Metohije.

Kosovski premijer Isa Mustafa tvrdi da će „Međunarodna unija za telekomunikacije, a ne Beograd, Prištini dati međunarodni pozivni broj koji je zatražila Austrija“. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari