Foto: N. Kovačević

Iako se proteklih dana špekulisalo o motivima za njegovu ostavku, pošto su on i gradonačelnik odbijali da ih javno saopšte, na sednici lokalne skupštine je saopšteno da će Nešić napustiti mesto zamenika gradonačelnika zbog toga što bi trebalo da ode na novu funkciju, ali nije saopšeno na koju.

Pošto Nešić nije prisustvovao sednici, kako bi odbornicima i užičkoj javnosti objasnio razloge za odlazak sa te funkcije, njegovu ostavku je pročitao Branislav Mitrović, predsednik lokalnog parlamenta, koji je podsetio na pravilo po kome je „ostavka lični čin, pa se o njoj ne glasa i ona ne može biti predmet skupštinske rasprave“.

– Shvatajući politiku kao veštinu upravljanja javnim dobrom, proteklih 14 meseci imao sam čast da radim za svoj grad. Trudeći se da funkciju obavljam profesionalno i odgovorno, činio sam to najbolje što umem, naveo je Nešić u ostavci, izražavajući „zahvalnost gradonačelniku Tihomiru Petkoviću i ostalim saradnicima na zajedničkoj borbi za bolje Užice“.

Gradonačelnik Petković, koji je i predsednik SNS u gradu, najpre se zahvalio Nešiću na „velikoj energiji koju je uložio u rad gradske uprave“, a potom je, navodeći da će povodom njegove ostavke „biti dosta dezinformacija“, nagovestio da će njegov najbliži saradnik otići na novu dužnost.

– Njegova odluka je dogovorena sa rukovodstvima grada i SNS u Užicu. Ta odluka je zajdnička i Nemanja ostaje u najužem timu SNS u Užicu. On će na novom poslu, a bićete obavešteni uskoro koji će to posao biti, doprineti boljem životu građana Užica i to još više nego što je doprineo na funkciji na kojoj je bio, a koju je sjajno obavljao, rekao je odbornicima Petković i objasnio da će Nešić, do izbora novog zamenika gradonačelnika, obavljati tu dužnost.

Sam Nešić je za Danas objasnio da nije prisustvovao današnjij sednici, jer smatra da je „sasvim dovoljno to što je, u skladu sa Statutom grada i Poslovnikom o radu Skupštine grada, užičkoj skupštini podneo ostavku u pisanoj formi“.

– Ocenio sam da nije nužno da se pojavljujem na sednici Skupštine grada, rekao je za Danas Nešić i ponovo odbio da saopšti zbog čega je podneo ostavku, kao i to koju će novu dužnost obavljati, istakavši da će to obelodaniti „kada za to bude bilo vreme“.

Promene u Gradskom veću

Za člana Gradskog veća za budžet i finansije, mesto koje je bilo upražnjeno od marta ove godine kada je Zoran Adžić (NS) podeo ostavku, izabran je Miodrag Petković (DSS), koji je vodio resor turizma, a na njegovo mesto je postavljena Maja Vermezović (SPS).