Reagovanje LSV na tekst u Danasu objavljen 8. februara 1

Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine je u četvrtak, 2. februara, oko 13.30 časova predala na skupštinskoj pisarnici zahtev za promenom člana Odbora za evropske integracije.

Preciznije, u skladu sa procedurom predat je Predlog odluke o izmenama odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, uz predlog da se on donese po hitnom postupku.

U dokumentu koji je podnela poslanička grupa u prvom članu je navedeno da se Marinika Tepić razrešava, a u drugom članu Nenad Čanak imenuje za člana Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije.

Budući da je u trenutku podnošenja tog dokumenta Marinika Tepić bila članica poslaničkog kluba, a ostavku podnela nakon toga, sigurni smo da je sa tim potezom bila upoznata, ali je to ipak nije sprečilo da u „Danasu“ iznese neistinu sa ciljem da zbuni javnost.

Što se tiče njene opaske o nepoznavanju procedura, skrenuli bismo pažnju na činjenicu da Liga socijaldemokrata Vojvodine, njeni poslanici i poslanice vrlo dobro poznaju procedure jer parlamentarno iskustvo imamo dve decenije pre nego što smo Tepićevoj omogućili da sedne u poslaničku klupu.

Zahvaljujući priključenju narodnog poslanika LDP Čedomira Jovanovića, poslanička grupa nastavlja sa redovnim radom, a izmenu člana u Odboru za evropske integracije očekujemo u najskorijem roku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari