Redovi građana u Nišu za razgovor s premijerom 1Foto: Fonet

Premijer Srbije Aleksandar Vučić počeo je u 17.30 da razgovara sa građanima u Domu Vojske u Nišu, a ispred zgrade okupilo se i oko 30 ljudi koji, iako nisu na spisku, žele da premijeru izlože svoje probleme.

 Među njima ima različitih slučajeva – tu je otac čiji je sin uhapšen, a koji smatra da se iza rešetaka nalazi greškom, i majka čiji je sin preminuo, a koja tvrdi da on nije izvršio samoubistvo, već da policija nije dobro radila svoj posao.

Za razgovor sa premijerom se prijavilo oko 1.200 osoba, a na spisku onih sa kojima će Vučić razgovarati je 20 građana, a tu je i delegacija bivših radnika državnih preduzeća koji potražuju zaostale zarade. Većina osoba sa kojima će se premijer sastati je iz Niša, dve su iz Aleksinca, jedna iz Žitkovca i jedna iz Prokuplja.

Teme o kojima će razgovarati su različite od neophodnih zdravstvenih terapija do razdvajanje strujomera, problema kanalizacije, razvoja peduzetništva i krađe. Među onima koje će premijer da primi je i strelac Lidija Mihajlović, učesnica olimpijskih igara u Barseloni, koja želi da razgovara o razvoju streljačkog sporta u Nišu.

Sa premijerom će razgovarati i Marina Adamović, koja već duže vreme u centru Niša sakuplja dobrotvorne priloge za osobe kojima je pomoć neophodna.

Osim premijera sa građanima će razgovarati i direktori javnih ustanova i institucija u tom gradu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari