Rističević: Spreman sam da se izvinim 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Poslanik Marijan Rističević tvrdi da su izvučeni iz konteksta delovi njegovih izjava u vezi s aktivnostima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) po pitanju lečenja pacijenata, posebno dece, u inostranstvu.

„Pogrešna tumačenja dovela su roditelje i javnost do zabluda oko lečenja i odobravanja lečenja dece u inostranstvu o trošku RFZO. Moja namera nije bila da nekoga povredim već da kao član UO RFZO ukažem na činjenicu da je Fond odobrio lečenje u inostranstvu 449 dece za deset meseci ove godine, te da je i u tom slučaju lečenje bilo odobreno“, saopštio je on.

Svakome ko misli da to nije tačno spreman sam da se izvinim, dodao je Rističević.

„Što se politike tiče, niti sam o ovome davao izjave takve prirode, niti ću ih davati ubuduće, a ono što sam rekao je, po meni, činjenica koja je proverljiva u RFZO. Posebno mi je žao što je, mimo moje volje, otkriven identitet roditelja i oboleleog deteta“, naveo je Rističević dodajući da se više neće oglašavati u vezi s navedenim.

Podsetimo, u Skupštini Srbije juče je došlo do novih napada i optužbi između poslanika vlasti i opozicije zbog rečenice koju je na društvenoj mreži Tviter napisao Rističević:

„DS je čudo. Ćerki jednog od njih 2015. RFZO je platio 460.000 evra operacije u inostranstvu. Ove godine su sami odbili RFZO da bi pravili kampanju“.

Opozicija je ocenila da je nedopustivo optuživati poslanika Dejana Nikolića da zloupotrebljava bolest jednogodišnje ćerke.

Poslanici Demokratske stranke najavili su da će, u znak protesta, napustiti skupštinsku salu svaki put kada bude govorio Rističević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari