Portparol Demokratske stranke Srbije Branislav Ristivojević izjavio je juče da su u toku razgovori o održavanju izbora. On je na konferenciji za novinare rekao da je ta stranka svojim partnerima već uputila „određenu vrstu predloga“ i da se o tome razgovara, kao i da će, čim bude nekih novina, o tim pregovorima obavestiti javnost
– Naša situacija postaje sve složenija i sve komplikovanija kako se približavamo 10.

Portparol Demokratske stranke Srbije Branislav Ristivojević izjavio je juče da su u toku razgovori o održavanju izbora. On je na konferenciji za novinare rekao da je ta stranka svojim partnerima već uputila „određenu vrstu predloga“ i da se o tome razgovara, kao i da će, čim bude nekih novina, o tim pregovorima obavestiti javnost
– Naša situacija postaje sve složenija i sve komplikovanija kako se približavamo 10. decembru. Postoje novi momenti koji idu u prilog predlogu koji smo uputili našim partnerima – rekao je Ristivojević. Odgovarajući na pitanje da li će neka neslaganja među koalicionim partnerima uticati na rad Skupštine Srbije, Ristivojević je rekao kako misli da „koalicija stabilno funkcioniše“.

G17 Plus: Bez problema u koaliciji

Potpredsednik G17 Plus Tomica Milosavljević ocenio je juče da nema ozbiljnih problema u komunikaciji unutar vladajuće koalicije. U političkom životu ima mnogo poslova koji sustižu jedan drugi i to je razlog zbog kojeg nema saglasnosti svakog sekunda i minuta, rekao je Milosavljević na konferenciji za novinare. On je naglasio da su stranke članice vladajuće koalicije postigle saglasnost oko prioriteta u radu, „ali kada počnete da sprovodite te principe ne možete očekivati da će sve ići onako glatko kako ste unapred isplanirali“. Govoreći o izborima Milosavljević je naglasio da je dinamika održavanja lokalnih i predsedničkih izbora jasno definisana Ustavnim zakonom. „Ustavni zakon se može menjati, ali za to postoji jasno precizirana procedura. Ta procedura nije pokrenuta i mi nemamo zvaničan predlog bilo koje članice koalicije da se procedura izmeni“, rekao je Milosavljević.

Komentarišući izjavu šefa tima EU za planiranje na Kosovu Kaspera Klingea da je Unija Beogradu predložila da podstakne Srbe da izađu na kosovske izbore, Ristivojević je rekao da će stranka razmotriti taj poziv.
– Najverovatnije nećemo pozvati na izbore, ali to nije zvaničan stav. Stranka tek treba da odluči. Stranački organi će se izjasniti, naročito Predsedništvo – rekao je Ristivojević.
On je, komentarišući raniju izjavu predstavnika Stejt dipartmenta Kurta Vokera da su SAD spremne da jednostrano priznaju nezavisnost Kosova ako Savet bezbednosti UN ne postigne kompromis o statusu Pokrajine, rekao da je „to prvi put od početka pregovora da je jedan zvaničnik države članice UN izričito pretio drugoj državi članici UN.
– Uskoro se očekuje odgovor zemalja članica Saveta bezbednosti i videćemo šta će UN oko toga preuzeti – rekao je Ristivojević.
Na pitanje novinara da li je u ovom trenutku uputno zaoštravati odnose s Amerikom, s obzirom na „tešku retoriku“ funkcionera njegove stranke, Ristivojević je odgovorio da je u pitanju zamena teza.
– To je zamena teza. Ne zaoštravamo mi odnose s Vašingtonom, nemamo mi tešku retoriku i ne pretimo mi nikome – naglasio je Ristivojević. Prema njegovim rečima premijer Srbije Vojislav Koštunica neće se izvinjavati Crnoj Gori zbog izjave svog savetnika Aleksandra Simića da je Crna Gora „kvazidržava“, naglasivši da Crna Gora treba da se izvini Srbiji.
– Ovde je došlo do zamene teza – Crna Gora treba da se izvini nama jer je danima maltretirala našeg sveštenika, građanina Srbije, bez ikakvog razloga. Oni su nas tretirali kao kvazidržavu – rekao je Ristivojević

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari