RSE: Palmer i Grenel blisko će sarađivati kako bi se postigao sporazum 1Foto: BETA/STA/Tamino Petelinsek/DS)

Stejt department je saopštio da će izaslanici Ričard Grenel i Metju Palmer usko sarađivati kako bi se postigao sveobuhvatni sporazum između Srbije i Kosova, preneo je danas Radio slobodna Evropa (RSE).

„SAD vide istorijsku mogućnost da Srbija i Kosovo postignu sveobuhvatan sporazum o normalizaciji njihovih odnosa“, izjavio je za RSE neimenovani portparol Stejt departmenta i dodao da odluka američkog predsednika Donalda Trampa o imenovanju izaslanika za mirovne pregovore svedoči o posvećenosti SAD miru, stabilnosti i prosperitetu za narod Srbije i Kosova.

Tramp imenovao je u četvrtak uveče američkog ambasadora u Nemačkoj Ričarda Grenela za izaslanika u pregovorima između Kosova i Srbije.

Američka administracija je u avgustu takođe imenovala Metjua Palmera za specijalnog izaslanika za Balkan.

Stejt department je saopštio da će Palmer usko sarađivati sa Grenelom kako bi se postigao sveobuhvatni sporazum između Srbije i Kosova.

„Specijalni izaslanik Palmer takođe će da nastavi svoj važan posao u približavanju regiona Zapadu, radeći sa vladama u unapređivanju reformi i ojačanju protiv spoljašnih uticaja, pomažući im da prevaziđu probleme koji im smetaju u njihovim evropskim i evroatlanskim aspiracijama“, dodao je portparol Stejt departmenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari