RSE: Sastanak ekspertskih timova Kosova i Srbije u četvrtak u Briselu 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Ekspertski timovi Kosova i Srbije sastaće se u četvrtak u Briselu i razgovaraće o pitanjima ekonomije, javio je radio Slobodna Evropa (RSE).

Ovo će biti drugi sastanak na ekspertskom nivou, jer su se 23. jula, predstavnici Kosova i Srbije sastali u Briselu, kako bi razgovarali o pitanju nestalih i raseljenih.

Kosovo u dijalogu na ekspertskom nivou predstavlja državni koordinator za dijalog, Skender Hiseni, dok Srbiju predstavlja direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije, Marko Đurić.

Državni koordinator za dijalog, Skender Hiseni, nakon sastanka sa srpskom stranom 23. jula, izjavio je da neće biti dogovora o određenim poglavljima dok se ne postigne sveobuhvatan dogovor.

Na Kosovu, premijer Avdulah Hoti, kao i Hiseni, insistiraju na tome da je dijalog sa Srbijom samo na političkom nivou i da neće biti tehničkih razgovora.

Svi sastanci, kako je to izjavio Hiseni nakon sastanka 23. jula, biće usmereni na pripremu za izradu konačnog, sveobuhvatnog sporazuma.

Izvori iz EU tvrde da, u zavisnosti od okolnosti, tokom jeseni očekuju porast dinamike sastanaka između Kosova i Srbije, kako bi se ubrzalo postizanje sporazuma.

Zamišljeno je da se sastanci na ekspertskom nivou održavaju nedeljno, dok će se dva puta mesečno održavati politički sastanci na visokom nivou između kosovskog premijera i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari