Rukometaši ne mogu na Kosovo 1Foto: prinscreen /youtube

Rukometaši Arilja danas su zadržani na prelazu Jarinje i nije im dozvoljeno da odu u Kosovsku Mitrovicu, gde je trebalo da igraju odloženu utakmicu devetog kola Prve lige zapad protiv Trepče.

Kako se navodi u klupskom saopštenju, obrazloženje koje su dobili je da ni drugim sportskim ekipama nije dozvoljen ulazak i da se unapred mora poslati zahtev Ministarstvu sporta u Prištini na odobrenje.

Šef stručnog štaba Trepče Branko Jakšić rekao je za Kosovo onlajn da je zatečen odlukom policije Kosova, s obzirom da su do sada sve ekipe normalno dolazile. „Policajci su videli sportsku opremu u kombiju, nakon čega je jedan od njih bio i neprijatan.

Čak je u jednom trenutku počeo da maše lisicama i da preti da će zvati Javnog tužioca kako bi uhapsio rukometaše“, rekao je Jakšić. On je istakao da sport nikada ne treba da se meša sa politikom.

„Ovo je katastrofa. Mi se ne mešamo u politiku, ali sport je sport. Posle ovoga, ništa ne može više da me iznenadi. Još samo da i nama zabrane da pređemo u Srbiju. Sport i politika ne idu zajedno“, kazao je Jakšić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari