Ruski ambasador posetio Dačića na novoj funkciji 1Dačić i Bocan Harčenko Foto: Pres služba Narodne skupštine

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas ambasadora Ruske Federacije u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka. Ruski ambasador čestitao je Dačiću stupanje na novu dužnost i poželeo mu puno uspeha u obavljanju ove odgovorne funkcije.

Zahvalio se na odličnoj saradnji ostvarenoj tokom obavljanja prethodne funkcije i izrazio nadu da će ona biti nastavljena i na novoj funkciji.

Kako se navodi u saopštenju Narodne skupštine, prilikom susreta ambasador Ruske Fereracije uručio je Ivici Dačiću čestitku ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova povodom stupanja na novu dužnost u kojoj se navodi da su tokom godina saradnje u svojstvu šefova spoljno političkih resora uspeli da postignu mnogo.

„Ministar Lavrov se zahvalio na zajedničkom radu i izrazio očekivanja da će predsednik Narodne skupštine Dačić iskoristiti bogata iskustva i znanja u cilju zaštite interesa i ugleda Srbije, kao i da će dati snažan doprinos jačanju parlamentarne saradnje između Srbije i Rusije“, navodi se u saopštenju.

Tokom razgovora, kako se dodaje, bilo je reči i o pripremnim aktivnostima povodom predstojeće posete ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari