Ružić: Dačić najbolji, a Vučić najjači kandidat za predsednika 1

„Nisam rekao da hoću da rušim Vučića, nego – da sam hteo da ga rušim, verovatno bi ga za pet godina srušio… Kao što ne rušim Vučića, zašto bi Dačića…

Nemam nameru da rušim Dačića, dugo smo saradnici, radimo zajedno, i ne vidim razlog da se ruši ono što funkcioniše“, rekao je potpredsednik SPS  Branko Ružić gostujući u Novom danu na N1.

Govoreći  o analitičarima i onome što govore o SPS i njemu, kaže da postoje dve struje – oni koji tvrde da mu, kako navodi, Vučić govori šta da kaže, a drugi koji tvrde da mu instrukcije daje Dačić. „A ne govori ni jedan, ni drugi“, rekao je. Ružić ocenjuje da je Srbiji potrebna smena generacija u politici, dodajući da građani odlučuju ko je za penziju, a ko ne. „Ivica Dačić je mlad političar. To što je 26 godina na političkoj sceni to govori o njegovom kvalitetu, a ne to da je prevaziđen.

– Ja u svakom intervjuu govorim o strateškom partnerstvu SNS i SPS, naveo je i dodao da je govorio da premijer maestralno vodi Vladu, da je dinamičan – precizirao je podpresednik SPS.

Ružić je govoreći o predstojećim predsedničkim izborima, naveo je da je SPS juče imao sednicu Predsedništva na kojoj je definisan „aksiom stranke da ima kandidata za predsednika“.

SPS ne može da podrži nijednog predsedničkog kandidata, već samo da razgovara o zajedničkom kandidatu, posebno ako predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić želi da se kandiduje. Za mene je najbolji kandidat za predsednika Ivica Dačić, a najjači Aleksandar Vučić“, naveo je Ružić.

Na konstataciju da pojedini mediji pišu da će on dati podršku Vuku Jeremiću, Ružić kaže da se sada, pred praznike, može svašta pročitati. On navodi da mediji pišu da su Jeremić i Nikolić kandidati, iako još nijedan od njih proglasio kandidaturu, a da je to samo učinio Saša Janković.

„Posmatrao sam Jankovića kao ombudsmana, kao čoveka koji je svoj posao obavljao na profesionalan način do sada. Da li je sada etički da taj posao obavlja, to je do njega“, naveo je i dodao da je za njegovu funkciju zaštitnika građana glasao i on i njegova partija i vladajuća većina.

On podseća da je Vuk Jeremić čovek kom je ova vlada, u kojoj je SPS, dala podršku u UN. “ Veoma dobro se borio tamo… On, ukoliko se kandiduje, još ne znam da li je kandidat, on će se opredeliti da svoj kapacitet na drugi način pokuša da implementira ovde u Srbiji… Možda bi bilo pametnije ili mudrije da to što on poseduje,  zbog svojih međunarodnih kontakata, i kao mlad čovek, napravi dogovor s vladajućom koalicijom, ali to je njihova lična odluka“. 

Na pitanje da li bojkotuje rad parlamenta, s obzirom na to da se za reč nije javio tri godine (26. avgusta 2013. godine poslednji put.

„Svojim ponašanjem i pojavom dajem podršku onima kojima je potrebno… To je tzv. nemo oratorstvo, u Srbiji je sve moguće, pa i tako nešto“, rekao je, dodajući da aktivno učestvuje u radu odbora čiji je član. On dodaje da se Vlada ne brani samo u parlamentu. „Kao šef poslaničke grupe sam uvek insistirao na tome da profilišem nove ljude, ali nije problem da se javim“, rekao je Ružić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari