Ružić: Jedinstveni birački spisak nikada ažurniji 1Foto: twiter @brankoruzicsps

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je danas u Zrenjaninu da jedinstveni birački spisak „nikada nije bio ažurniji“ i da ne može da bude uzrok bilo kakve neregularnosti izbornog ciklusa.

„Vrlo odgovorno pristupamo demistifikaciji priče o jedinstvenom biračkom spisku. Mi na tome radimo u poslednje dve-tri godine i kao resorno ministarstvo i kao Vlada Srbije“, rekao je Ružić u Zrenjaninu.

On je kazao da je birački spisak uvezan sa matičnom knjigom umrlih i matičnom knjigom venčanih i da se svaka promena u tom pogledu, po automatizmu, oslikava na jedinstveni birački spisak.

„Uradili smo i novu stranicu na našem sajtu kako bi gradjanima do tančina bilo pojašnjeno šta radimo sa jednistvenim biračkim spiskom. Svaki gradjanin može ukucavanjem svog matičnog broja da dobije informaciju da li se nalazi na tom spisku, na kom biračkom mestu glasa i koja je adresa biračkog mesta“, kazao je Ružić.

Istakao je da očekuje afirmativne ocene i ukazao da birački spisak nikada ne može u punom kapacitetu biti ažuran, ali da se teži da on bude stoprocentno ažuran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari