Ružić: Kriminalizuju me povezivanjem s Belivukom, da nije opasno bilo bi smešno 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/ DS

Predsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da to što ga povezuju s kriminalnom grupom Veljka Belivuka u nekim medijima, za njega „veoma opasno“ i da je „svesno kriminalizovanje“.

Jedan tabloid objavio je fotografiju Ružića s grupom ljudi, među kojima je i u ubijeni pripadnik „škaljarskog“ klana Damir Hodžić i upitao da li to ima veze s navodnim transkriptom razgovora profesora Pravog fakulteta i bivšeg čelnika Partizana Vladimira Vuletića i Veljka Belivuka, u kojem se pominje i Ružić.

Ružić je za TV Hepi kazao da je reč o fotografiji nastaloj za u Obrenovcu za Prvi maj 2017. godine, gde je boravio sa svojom porodicom, a fotografisao se sa njemu nepoznatom grupom muškaraca i dodao da on ne može da ih legitimiše.

„Da nije opasno bilo bi smešno. Kada neko crta metu na čelu. (…) Možda neko želi da izbalansira stvari koje se dešavaju u javnosti. Nema veze da li je neko naprednjak ili socijalista, svako ko je napravio krivično delo treba da odgovara“, rekao je on.

Vuletić na snimku razgovora s Belivukom, za koji profesor Pravnog fakulteta navodi da je montiran, a u jednom delu pominjući Ružića kaže: „On je naš“.

Ružić, koji je nio čelnik Partizana, naveo je da obavljanjem tog posla dolazio u kontakt s navijačima, ali je dodao da su njega oni zanimali zbog načina na koji navijaju, „da ne prave probleme klubu“.

„Međutim, kad čujete takav transkript, doda se malo „vegete“ i napravite priču i sad sam pripadnik klana“, naglasio je on.

Ružić je kazao da je borba protiv organizovanog kriminala rizičan i zahtevan posao i da sada „neko“ spinovanjem preko pisanih medija koje kontroliše želi da da ga napadne.

„Ovo je očigledno gicanje nekog dela mafije i pokušaj relativizacije čitave te priče i država treba da se izbori s tim. (…) Ako hoćemo da napravimo moderno društvo treba da počistimo tu pošast“, istakao je on.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

19 reagovanja na “Ružić: Kriminalizuju me povezivanjem s Belivukom, da nije opasno bilo bi smešno”

  1. Ružiću, nemojmo da se foliramo? Možda Vi o sebi imate visoko mišljenje ali, nažalost, ništa se ne razlikujete od onih navijača, koji se makljaju motkama i ruše sve oko sebe. Možete da konkurišete za ravnopravnog člana i da budete „zvezda“ u nekoje od „kultnih“ emiija kakve su „Zadruga“ ili „Parovi“. Školovani ste ali je u vama ostala estrada, kojoj više pripadate nego politici.

    • Bravo Zorane. Recite mu gde mu je mesto i kako ga ljudi dozivljavaju,a tek njegovog gazdu Dacica..lhudi se smeju i placu u isto vreme kada ih vide.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.