Ružić: Ministarstvo usmereno na zakonodavne aktivnosti 1Foto: Printscreen/N1

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić danas je sa američkim ambasadorom Kajlom Skotom razgovarao o prioritetima iz delokruga rada Ministarstva, kao i mogućnostima za nastavak i unapređivanje uspešne saradnje.

Skot je izrazio zadovoljstvo uspešnom saradnjom sa Vladom Srbije i Ministarstvom u proteklih nekoliko godina, posebno na reformi inspekcijskog nadzora kroz Projekat za bolje uslove poslovanja Američke agencije za međunarodni razvoj.

Pošto je izrazio nadu da će se rad na tom polju uspešno nastaviti, Skot se sa Ružićem saglasio da je izuzetno značajan sledeći korak ka uspostavljanju i primeni jedinstvenog informacionog sistema e-Inspektor.

Ružić je rekao da je fokus rada Ministarstva usmeren na zakonodavne aktivnosti iz oblasti funkcionisanja jedinica lokalnih samouprava i zaštite manjinskih prava, kao i rad na centralizaciji sistema matičnih knjiga u Srbiji.

Jedna od stalnih aktivnosti je rad na unapređenju Jedinstvenog biračkog spiska, a prioritet Vlade Srbije je stalna borba protiv korupcije, izjavio je Ružić.

Na sastanku je bilo reči i o mogućnostima za pokretanje projekta unapređenja kvaliteta rada javne uprave kroz primenu Američkog indeksa zadovoljstva potrošača.

U implementaciji projekta bi bila korišćena američka znanja i iskustva, a sam projekat bi bio usmeren na kontinuirano praćenje usluga koje građanima pruža javna uprava, navodi se u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari