Ružić: Novi sistem upravljanja ljudskim resursima ključan za kvalitetnije usluge građanima 1Branko Ružić Foto: Beta/Saša Đorđević (Arhiva)

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić kazao je danas na sastanku sa novim šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Janom Kejsom Martejnom da je novi sistem upravljanja ljudskim resursima ključan za kvalitetnije usluge građanima.

Ružić je, kako je u saopštenju navedeno, rekao da rad na takvom sistemu znači i nastavak rada na reformi sisitema plata, koja se očekuje da počne od 1. januara 2020.

„Novi sistem je ključan za zapošljavanje, politiku zadržavanja kadrova i edukaciju, nagrađivanja profesionalaca i da bismo imali spremne ljude, koji će pružati kvalitetnije usluge građanima“, kazao je Ružić.

Kako piše u saopštenju, slede ponovni dijalozi sa sindikatima i ministarstvima radi postizanja konsenzusa za primenu novih propisa, uz predviđene finansijske efekte Ministarstva finansija.

„Pored toga, važno je da nastavimo da racionalno i promišljeno zapošljavamo, i zbog toga je potrebno da budemo sigurni da kontrolni mehanizmi imaju efekta“, dodaje se u saopštenju.

Novi šef Misije MMF-a Jan Kejs Martejn rekao je da je zadovoljan što će raditi u Srbiji, na čemu mu je čestitao i ministar Ružić.

Đorđević sa misijom MMF-a o položaju radnika i penzionera

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o položaju radnika i penzionera u Srbiji, saopšteno je posle sastanka.

Đorđević je predstavnicima MMF-a predstavio planove resora kojim rukovodi za naredni period.

On je ocenio da je dosadašnja saradnja sa MMF-om bila na visokom nivou i istakao da će nastojati da i u budućnosti tako bude, u korist građana Srbije.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Svetske banke, Narodne banke Srbije i Ministarstva finansija.

Misija MMF-a, koju predvodi novi šef Jan Kejs Martejn, boravi u Beogradu od 9. do 21. maja i sa predstavnicima Vlade i Narodne banke razmatra sprovođenje reformi, u okviru novog savetodavnog aranžmana – Instrumenta za koordinaciju politika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari