Ružić: Podrška projektima na lokalu koji su važni za život građana 1Branko Ružić Foto: Beta/Saša Đorđević (Arhiva)

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić obišao je danas u Vlasotincu Sportski centar Vlasina, za čije je uređenje iz Fonda za lokal odobreno četiri miliona dinara, i najavio da će Ministarstvo nastaviti da podržava takve projekte.

„Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je prošle godine iz Fonda za lokal izdvojilo sredstva za uređenje pratećih sadržaja u toj sportskoj hali veličine 4.600 kvadratnih metara. Zastakljeni su lokali kako bi se smanjio odliv toplotne energije, povećala bezbednost zaštitom instalacija i hala je dobila lepši izgled“, rekao je Ružić, saopštio je njegov kabinet.

Dodao je da kroz sportsku halu svakog dana prođe oko 150 dece koji treniraju različite sportove i dodao da očekuje da će bezbednija, lepša i uređenija hala podstaći razvoj sportskog duha u Vlasotincu.

On je podsetio da su ove godine povećana sredstva u Fondu za lokal i da iznose oko 500 miliona dinara i izrazio očekivanje da će u narednoj godini biti više novca za te namene jer je važno obezbediti sredstva za finansiranje dodatnih projekata u manjim sredinama.

„Ove godine na konkurs su pristigli projekti ukupne vrednosti od preko dve milijarde dinara, što pokazuje spremnost lokalnih samouprava da pripreme i realizuju takve projekte“, rekao je Ružić.

Ružić je danas sa predsednikom opštine Vlasotinci razgovarao o projektima koji su važni za razvoj te lokalne samouprave, kao što su uvođenje elektronske skupštine i jedinstvenog upravnog mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari