Ružić: Poštovanje partnera 1Foto: twiter @brankoruzicsps

Socijalistička partija Srbije (SPS) je najkorektniji politički partner 26 godina, da nema političkih stranaka sa kojima se nije sarađivalo u interesu države i građana, rekao je danas u Leskovcu potpredsednik SPS Branko Ružić.

On je dodao da je SPS poštovao svoje partnere i očekuje da tu dozu poštovanja pokažu i njeni politički partneri.

Ružić je ocenio da su naredni izbori izuzetno važni za Srbiju, jer mogu da predstavljaju političku vododelnicu. SPS se uveliko sprema za predsedničke izbore, rekao je Ružić i dodao da još nema informaciju o tome da li će biti i nekih drugih izbora.

Svedoci smo političke situacije i u Srbiji i u regionu, ali i na globalnom nivou i zato mislim da su ovi izbori izuzetno važni za Srbiju, jer mogu da predstavljaju političku vododelnicu, rekao je Ružić.

Predsedništvo SPS je zaključilo da će model njenog učešća na predsedničkim izborima formatirati prema onom što jeste državni interes vodeći računa i stranačkom interesu i legitimitetu koji SPS ima kod građana Srbije.

U brojkama je to nešto preko 400.000 glasova, a po trenutnim rejtinzima smo iznad 12 ili 13 odsto, rekao je Ružić. On je takođe podsetio da je Predsedništvu SPS aklamacijom odlučilo da je najbolji kandidat za izbore Ivica Dačić.

Ukoliko dođe do inicijative za razgovor o zajedničkom ptredsedničkom kandidatu, SPS je spreman da razgovara na tu temu, rekao je Ružić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari