Ružić: Sa SNS iznad 50 odsto 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić ocenio je da će na beogradskim izborima SPS i Srpska napredna stranka osvojiti više od 50 odsto glasova.

„Model učešća na izborima odredićemo na sastanku nadležnog partijskog organa, ali kakav god da on bude, cilj je da konačan epilog zbira glasova SPS i SNS bude ubedljiva pobeda u interesu građana Beograda“, rekao je Ružić za Večernje novosti, ne precizirajući da li će SPS na te izbore izaći samostalno ili u koaliciji sa SNS.

Ocenjujući da je opozicija toliko atomizirana, ideološki, politički i personalnon podeljena, Ružić smatra da je njen primarni i jedini cilj da se tako podeljena u kolone pojedinačno bori da bude „dobra udavača“ za natpolovičnu većinu na izbirima u Beogradu.

Beogradski izbori u redovnom terminu treba da budu održani na proleće naredne godine, a pojedini mediji najavljuju da bi mogli da se, kao vanredni, raspišu i do kraja ove godine.

Na pitanje koje mu postavljeno kao ministru državne uprave i lokalne samouprave kako konsolidovati finansije mnogih lokalnih samouprava, koje su u katasrofalnoj situaciji, Ružić je rekao da se neće tolerisati bilo čija neodgovornost.

Konsolidacija finansija na lokalu ne samo da je moguća, nego mora biti u vrhu prioriteta ove vlade, rekao je Ružić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari