Ružić: Sramna naslovna strana NIN 1Foto: FoNet/ Dragan Antonić

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić izjavio je da je skaradna, sramna i uvredljiva naslovna strana „nekada respektabilnog, a sada anticivilizacijskog nedeljnika NIN“.

Ružić je upitao da li je moguće da jedan pisani medij u inostranom vlasništvu u Srbijii besramno promoviše fašizam i našu državu predstavlja kao koncentracioni logor Aušvic.

Da li je moguće da se na jedan nekritički i bahat način poigrava sa sentimentom svih žrtava fašističkog terora, bilo da se radi o Jevrejima, Srbima, Romima ili drugim narodima stradalnicima iz Drugog svetskog rata, upitao je Ružić.

On je istakao da je Srbija zemlja pravdoljubivih, slobodoljubivih i čestitih građana koji su nosioci suvereniteta zemlje i glasaju za socijalno pravednu, ekonomski razvijenu, međunarodno uvaženu Srbiju evropskih vrednosti, a ne za psihotične i umobolne vizije onih koji Srbiju ne vole i koje je vide, kroz od mržnje suženu vizuru, kao koncentracioni logor.

Ružić je pozvao sva novinarska udruženja da se izjasne ovim sramnim povodom i da jasno i kredibilno iznesu svoj stav, uz konstataciju da ona nisu preterano ažurna kada su u pitanju država i državni interes.

Iskreno bih voleo da grešim i da me demantuju, istakao je Ružić, saopštila je Socijalistička partija Srbije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari