Samofalov: Opozicija da ide zajedno, LDP se samoisključuje 1

Član Predsedništva Socijaldemokratske stranke (SDS) Konstantin Samofalov izjavio je danas da vlast u u Srbiji ne zna na koliko stolica sedi, a da što se Kosova tiče „nikad u istoriji, Srbije nije bilo manje u pokrajini“.

Da je neko obećao to što im je (Aleksandar) Vučić obećao 2012. godine, i taj neko bi tada dobio izbore, ocenio je Samofalov za N1.

Imamo Briselski sporazum koji de fakto uvodi pravni sistem Kosova na celoj teritoriji pokrajine, imamo sudije su položile zakletvu pred Tačijem, dodaje Samofalov, komentarišući rezultate vlasti u briselskim pregovorima.

Upitan o unutrašnjem dijalogu i učešću te stranke, Samofalov je rekao da ne vidi svrhu u tome.

To je obična farsa i paravan. Na konferenciji za novinare Vučić vas naziva izdajnikom, pa kasnije, na istoj konferenciji, kaže da nikad nikog nije uvredio… Ne vidim svrhu ulasku u dijalog s ljudima koji vode dijalog sami sa sobom, po svim pitanjima, dodao je Samofalov.

Samofalov je za N1 rekao kaže da ne isključuje mogućnost vanrednih izbora, a za beogradske – rešenje je jedino, kaže, zajednički nastup opozicije, ali bez Liberalno demokratske partije, koja se sama isključuje.

Sve vreme ćemo insistirati na dogovoru, jer je to pretpostavka kvalitetnog nastupa opozicije. U Beogradu je prilika da se razbije najveća karika Vučićevog sistema, rekao je Samofalov.

Upitan da li su uz, beogradske, mogući i vanredni parlamentarni izbori, Samofalov kaže da je to teoretski moguće i da o tome odlučuje samo jedan čovek.

Samo u Vučićevoj glavi može da se vidi šta je namera… On vlada konstantnim izazivanjem kriza i nestabilnosti, raspisuje izbore svake godine, rekao je Samofalov. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari