Samofalov: Privremeni problemi između PSG i DS 1Foto: Fonet/Božidar Petrović

Član Predsedništva Socijaldemokratske stranke Konstantin Samofalov izjavio je da veruje da razilaženje između Pokreta slobodnih građana i Demokratske stranke nije trajno i da se radi o „privremenim problemima“.

„Normalno je da među koalicionim partnerima postoje trzavice, pogotovo u autoritarnom režimu kakav je u Srbiji. Teško je razgovarati, mnogo se spinuje u medijima, režimski tabloidi svaki dan pokušavaju da zavade opoziciju“, kazao je Samofalov za N1. On je rekao da će SDS insistirati na tome da se „sedne za sto“ i da se nada da biti prilike za to.

„Neopohodno je da napravimo jedinstveni blok, pogotovo uoči beogradskih izbora koji su najbolja prilika u ovom trenutku, i realna prilika, da pokušamo da demontiramo režim Aleksandra Vučića. Građani od nas to očekuju“, kaže.

Govoreći o razgovorima opozicije i mogućoj koaliciji, on je rekao da su u njima učestvovali predsednik DS Dragan Šutanovac, lider SDS Boris Tadić, lider PSG Saša Janković, prisustvovao je razgovorima i bivši kandidat za predsednika Vuk Jeremić.

„Postoji prostor da ovi akteri naprave dogovor“, navodi.

Suštinsko pitanje za ovu zemlju jeste smena ove štetočinske vlasti, a najbolji odgovor na ove probleme i najbolja alternativa jeste udružena opozicija, kaže Samofalov i dodaje da su osnovnih principi dogovora da nema saradnje niti dijaloga sa SNS-om.

„Tema razgovora naših lidera svih prethodnih dana bilo je da nema saradnje sa SNS i da nema dijaloga“, kazao je.

Samofalov je rekao da ne zna na šta je konkretno mislio lider DS Dragan Šutanovac kada je govorio o predlogu izmena Ustava.

„Ne znam šta je Šutanovac mislio, ali znam da smo se vi složili da sa SNS nema apsolutno nikakve saradnje. Ako postoje nedoumice, najbolje je da se to razjasni, najbolje iza zatvorenih vrata, da vidimo gde su nastali šumovi u komunikaciji“, kazao je.

Komentarišići uključivanje i „stranake takozvane nacionalne opozicije“, Samofalov je rekao da za beogradske izbore treba voditi računa i o programskim načelima, i razlikama i da se strane rukovode i time.

Samofalov je ocenio da je nivo nestručnosti i dilentantizma beogradskih vlasti  „fascinanstan“.
„Beograd je raskopan kao da smo arheološko nalazište. Jedino što je ponudila ova vlast su jarbol i fontana. Nigde u svetu ne postoji fontana kojoj niko ne može da priđe. I pritom, i ta i takva fontana – danas ne radi“, dodaje on.

Samofalov je ocenio da blok demokratske opozicije ima snage da izazove potrese na izborima u Beogradu i da Vučić to zna, a zato se sada i diže tenzija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari