Samuelsen: Danska podržava evropsku perspektivu Srbije 1Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Danske Andersom Samuelsenom o nastavku bilateralne saradnje i upoznala ga sa napretkom u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Samuelsen je, kako se navodi u saopštenju, istakao da Danska podržava evropsku perspektivu Srbije i ocenio da su bilateralni odnosi dve zemlje veoma dobri i da će se, kroz nove investicije i dalju ekonomsku i kulturnu saradnju, razvijati i unapređivati.

Brnabić se zahvalila na podršci i naglasila da su evropske integracije strateški prioritet Srbije i da se reformama pristupa ozbiljno i odgovorno. Ona je dodala da se ulažu dodatni napori kako bi se unapredila regionalna saradnja.

Brnabić je istakla da je Srbija posvećena normalizaciji odnosa sa Prištinom, ali da će nastavak dijaloga i postizanje kompromisnog rešenja biti mogući tek kada Priština ukine odluku o uvođenju dodatnih taksi na robu iz Srbije, kojom krši sporazum CEFTA.

Sagovornici su se složili da je dosadašnja saradnja u oblasti odbrane odlična i izrazili nadu da će privredna saradnja u narednom periodu biti intenzivirana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari