Sanda Rašković Ivić: Bojkot mora biti totalan, u Šapcu i Paraćinu igraju ruski rulet 1Foto: S. K.

Potpredsednica Narodne stranke i narodna poslanica Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da bojkot predstojećih izbora „mora biti totalan i na svim nivoima“, a da na to neće mnogo uticati odluka o izlasku na lokalne izbore čelnika Šapca i Paraćina, gde ima ukupno 100.000 birača, dok ih je u celoj Srbiji šest miliona.

„Oni su pogrešili i igraju ruski rulet, jer šta će se dogoditi ako tamo ipak pobedi SNS, što je vrlo lako moguće, jer će naprednjaci u tim gradovima koncentrisati jake snage, i koja će tada poruka biti poslata“, rekla je Sanda Rašković Ivić televiziji N1.

Sanda Rašković Ivić je dodala da gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću „smeta Sandokan u Šapcu, a ne smeta mu Sandokan na čelu Srbije, odnosno Aleksandar Vučić, koji će biti na svim listama za republičke i lokalne izbore“.

„Narodna stranka je pokazala maksimalno poštovanje principa i date reči. Mi smo rekli da ćemo bojkotovati izbore na svim nivoima i raspustili smo šabački odbor, koji je smatrao da bi trebalo izaći na lokalne izbore u Šapcu“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Potpredsednica Narodne stranke je povodom Vučićeve izjave da će odbiti rešenje koje će mu stranci predložiti za Kosovo i Metohiju rekla da predsednik Srbije „od svega uvek pravi psihodramu“.

„Vučić je rekao ’niste hteli moj predlog’, a on taj svoj predlog nije ni izneo pred parlament. Govorio je stidljivo o razgraničenju, ali nije rekao šta je razgraničenje. Na kraju je sve to stalo jer je video da mu neće proći, a nije mu prošlo jer su skočili narod i Srpska pravoslavna crkva. Vučić nije hteo niti imao snage da ide protiv crkve, a mislio je da će mu razgraničenje proći kao što mu je prošlo otimanje penzija“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Sanda Rašković Ivić je povodom događaja u Crnoj Gori rekla da crnogorska vlast i Milo Đukanović „nisu smeli“ da donesu Zakon o slobodi veroispovesti, a da je i Vučić mogao da nađe načina i diplomatskih sredstava da se to spreči, jer nije reč samo o SPC, nego i o srpskom narodu, koji čini trećinu stanovništva u toj susednoj državi.

„Kada ljudima dirnete u identitet, onda oni reaguju jako burno, jer nisu samo Srbi u molebanima, nego i mnogi koji se izjašnjavaju kao Crnogorci i članovi su DPS-a, ali im je bilo teško da crkve uzima država pa ih daje nevladinoj organizaciji kakva je ta navodna crkva Miraša Dedejića“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Potpredsednica Narodne stranke je navela da je moguće rešenje da se zakon povuče i da to „ne bi bila nikakva sramota“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari