Šapić: Uhapšeni službenici nisu radili u ime opštine 1Foto: FoNet/ Izborni tim Aleksandra Šapića

Predmet zbog kog su uhapšeni službenici opštine Novi Beograd je, što se tiče opštine, besprekorno zaveden.

Sve je urađeno u skladu sa zakonom, bez ikakvih propusta. A da li su oni i zašto uzimali pare, koga su varali, to zaista ne znam. Za to neka odgovaraju istražnim organima – kaže za Danas predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić povodom hapšenja inspektora ove opštine Nebojše Jovanovića i Marka Šćepanovića. Oni su osumnjičeni da su preko Snežane Zec i Miroslava Nikolića zahtevali od investitora bespravno sagrađenog objekta novčani iznos od 10.000 evra. Uhapšeni su u momentu predaje novca, u subotu.

– Čim sam čuo za hapšenje, tražio sam informacije od načelnika opštine o kom predmetu se radi, pošto je u medijima predstavljeno da su radili nešto u ime opštine. Informacije koje imam, a koje se lako mogu proveriti, govore da je predmet zbog kog su privedeni besprekorno zaveden. Izašlo se na teren, zatvoreno je gradilište, dato je pravnoj službi i zatim dato na izvršenje. Sve u skladu sa zakonom i pravilima – ističe Šapić. On je dodao da ga je jedino zanimalo da li su opštinski službenici na bilo koji način svoj posao loše uradili ili zloupotrebili. S obzirom da je odgovor negativan, naš sagovornik kaže da na ostala pitanja treba da odgovore nadležni organi.

Tabloidi su nakon hapšenja opštinskih službenika odmah okrivili i Šapića, povezujući ga osumnjičenima. Započeta je medijska hajka koja, prema Šapićevim rečima, traje duže od godinu dana.

– Ja sam u režimskim medijima predstavljen kao šef mafije i neka to služi na čast onima koji šire laži o meni. Opština Novi Beograd je dve godine pod stalnim monitoringom svih mogućih inspekcija. To kod nas ne prestaje, navikli smo. Ne postoji papir koji nije pregledan, ali sve radimo u skladu sa zakonom. Jovanović i Šćepanović su ljudi koji su, kao i ostalih 300, zaposleni u opštini Novi Beograd. Bilo kakvo povezivanje mene sa njihovim hapšenjem isto je kao i povezati ministra Stefanovića sa hapšenjem službenice MUP-a kojoj su našli 100.000 evra u stanu. Nisam primetio da je neko Stefanovića sa tim povezivao. I ne treba. A mene povezuju – kaže Šapić.

Na snimku MUP-a koji je dospeo u javnost vide se građevinski inspektor Nebojša Jovanović i inspektor Službe za izvršenje opštine Novi Beograd Marko Šćepanović kako sede u kafiću. Šćepanović potom izlazi kako bi se našao sa Snežanom Zec i dogovorio preuzimanje mita. Ona je navodno imala ulogu posrednika između inspektora i Radeta Mandića, investitora kom su tražili 10.000 evra za građevinsku dozvolu. Šćepanović preuzima 3.500 evra od Snežane Zec, vraća se u kafić i ispod stola predaje Jovanoviću deo novca. Sve troje su uhapšeni nakon primopredaje, a krivičnom prijavom obuhvaćen je i Mandić. Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu za suzbijanje korupcije pokrenulo je krivični postupak protiv zaposlenih u opštini Novi Beograd, osumnjičenih za primanje mita, a prema dvoje je, na predlog tužilaštva, odredilo pritvor do 30 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari