„Šapićevi stavovi pokazuju samo da je on naprednjačka marioneta“ 1Foto: BETAPHOTO/ MILOŠ MIŠKOV/ MO

Izjava Aleksandra Šapića, da „nije promenio nijedan stav“ od ulaska u SNS, bez obzira na to što je samo par dana po pristupanju ovoj stranci rekao da je promenio mišljenje o projektu „Beograd na vodi“, pokazuje da je on oduvek imao nameru da sarađuje sa Vučićem i postane „naprednjačka marioneta“ kao i da je SNS njegovo viđenje demokratije, ocenjuju sagovornici Danasa.

Funkcioner Srpske napredne stranke i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić juče je izjavio tokom gostovanja na TV Happy da je pristupio SNS zato što su se približile politike te stranke i Srpskog patriotskog saveza koji je on prethodno vodio.

Šapić je rekao da se nakon učlanjenja u SNS susreo sa tim da u ovoj partiji „ima mnogo više demokratije“ i da od kada je postao član SNS „nije promenio nijedan svoj stav“.

„Od kada sam formirao SPAS 2018. godine, u određenom trenutku sam shvatio da ne postoji razlika između politike SPAS i SNS“, rekao je Šapić.

Ipak, pre samo mesec dana, nedugo po pristupanju SNS-u, Šapić je rekao da je promenio mišljenje u vezi sa projektom „Beograd na vodi“.

„Nije strašno reći da ste pogrešili. Ja sam loše procenio priču oko Beograda na vodi. Nisam verovao u Beograd na vodi“, kazao je Šapić početkom juna.

Sagovornici Danasa saglasni su u oceni da SNS nikako nije stranka koja je oličenje demokratije, već sve suprotno od toga, ali i da je dobro što sada javnost zna da Šapić i SNS imaju identične stavove.

Radomir Lazović iz incijative Ne davimo Beograd, kaže da se ne seća da se Šapić ikada usprotivio nečemu što radi SNS, bez obzira na njegovu „promenu mišljenja“ u vezi sa projektom Beograd na vodi.

– Da nije sam sebi uskočio usta, verovao bih mu u potpunosti da je oduvek gajio simpatije prema Vučiću. Na to smo puno puta upozoravali u prošlosti. Čovek je bio naprednjačka marioneta, a sada je naprednjački preletač. Čestitam mu na unapređenju, sada barem neće nikoga moći da prevari da je alternativa – rekao je Lazović za Danas.

Vladan Glišić, samostalni narodni poslanik i bivši član Šapićevog SPAS-a, ističe za Danas da Šapićeva izjava odgovara stvarnosti jer je očigledno da je on oduvek želeo da se priključi SNS-u.

– To što je Šapić odlučio da se priključi SNS-u govori da je tu nameru imao i ranije i ako ovo što se dešava u SNS on smatra demokratijom, onda nije promenio nikakve stavove. Ja se nikako ne slažem da je SNS demokratska partija jer u toj stranci sve zavisi od njenog lidera. Ako to odgovara gospodinu Šapiću i ako on to smatra demokratijom, to je onda u redu. Za mene je demokratija nešto potpuno drugo i podrazumeva sposobnost ljudi da autonomno donose odluke kao i poštovanje nekih pravila i procedura. Pretopostavljam sa SNS provlači sve odluke kroz organe i ispunjava tu formu, ali javnosti vidi da se za sve pita lider stranke, zbog toga ne mogu da se složim da tu ima demokratije – ističe Glišić.

Vaterpolista Danilo Ikodinović, predsednik Odbora za sport Narodne stranke, i bivši Šapićev saigrač, povodom Šapićeve tvrdnje da nije promenio stavove, kaže za Danas da „ovakve apsurdne izjave ne bi da komentariše“, ističući da SNS nikako nije stranka u kojoj ima demokratije.

– Radikali i demokratija su dve dijametralno različite stvari – poručio je Ikodinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari