Šarčević: Mora se obratiti pažnja na svaku rečenicu koja može da izazove polemike koje nisu u skladu sa politikom koju vodi Srbija 1Mladen Šarčević Foto: Beta/Milan Obradović

Ministar prosvete Mladen Šarčević oglasio se povodom lekcije „Integracioni procesi“ na času geografije za 6. razred, na kojoj je govoreno i o cilju NATO, naglasivi da se mora obratiti pažnja na svaku rečenicu „koja može da izazove polemike koje nisu u skladu sa politikom koju vodi Srbija, kao i narušavanju teritorijalnog integriteta“.

U saopštenju Ministarstva prosvete, navodi se da je nastavnica govorila na tom času na temu Međunarodnih organizacija i da je navela da je program i cilj NATO „rešavanje sporova među zaraćenim stranam“.

Kako se ističe u saopštenju, posle bombardovanja 1999. godine Kosovo i Metohija su stavljeni pod upravu Ujedinjenih nacija kako bi se očuvala bezbednost stanovništva, kao i da je Srbija članica Partnerstva za mir, ali je u zvaničnoj spoljnoj politici vojno neutralna država.

„Stručni saradnici, recenzenti koji rade na sadržaju udžbenika moraju da obrate pažnju na svaku rečenicu koja može da izazove polemike koje nisu u skladu sa politikom koju vodi Srbija kao i narušavanju teritorijalnog integriteta“, istako je Šarčević.

On je rekao kako očekuje odgovornost svih institucija, poput Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, čija je nadležnost praćenje nastave i rad sa savetnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari