Šarović: Nećemo dozvoliti obraćanje Davenporta 1Foto: www.mc.rs

Poslanici Srpske radikalne stranke neće dozvoliti da se šef Delegacije EU u Beogradu obrati Odboru za evropske integracije, jer, kako tvrdi Nemanja Šarović, poslanik SRS, to je u suprotnosti sa poslovnikom parlamenta Srbije.

“Marinika Tepić, predsednica Odbora za EU sa Majklom Davenportom može da ćaska u restoranu, ali ne i na skupštinskom odboru“, kaže Šarović, a na pitanje Danasa da li to znači da će se ponoviti scenario sa prethodne sednice, on odgovara da su radikali zarad odbrane dostojanstva parlamenta spremni i da budu iznošeni iz skupštinske sale, iako im to nije cilj.

Marinika Tepić, predsednica skupštinskog Odbora za evropske integracije, uputila je danas pismo šefovima poslaničkih grupa u kojem je zatražila da se izjasne o nastavku sednice i reiniciranju poziva ambasadoru EU Majklu Davenportu. Ona je uputila i pismo predsednici parlamenta Maji Gojković, zamolivši je da ponovo pozovu ambasadora Davenrporta da predstavi izveštaj u nastavku sednice.

“Bez obzira na političke razlike među poslaničkim grupama, pa i krajnje suprotstavljene stavove o procesu evrointegracija, verujem da kao predstavnici volje naroda kojom smo svi izbrani u ovaj visoki dom ne podržavate njegovu destrukciju neparlamentarnim odnosom prema kolegama, a naročito prema gostima, visokim međunarodnim diplomatama, kakav je Davenport“, navela je Tepićeva u pismu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari