Šarović: Odluka SNSD-a da prihvati Program reformi skandalozan i sraman 1Mirko Đarović Foto: N1

Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio da je potez Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) da prihvati Program reformi za NATO skandalozan i sraman.

„Skandalozan potez SNSD-a da prihvati Program reformi za NATO još je jedna sramna potvrda pravog, izdajničkog lica i stvarne politike (srpskog člana Predsedništva BiH) Milorada Dodika“, izjavio je Šarović, povodom današnje odluke Saveta ministara BiH da usvoji Program reformi za NATO i formira Komisiju za saradnju s ovim vojnim savezom.

On je ocenio da je „jasna potpuna kapitulacija SNSD-a pred NATO putem BiH i Republike Srpske“.

„Samo je bilo pitanje vremena kada će, posle prethodnog potpisa, staviti i ovaj pečat. Uvođenje u NATO je velika nacionalna greška i neoprostiva izdaja vlastitog naroda“, istakao je Šarović.

Prema njegovim rečima, opet se pokazalo da je „cela jedna nacija prevarena zarad interesa jednog čoveka i njegove stranke“.

Za odluku Saveta ministara BiH o prihvatanju Programa reformi BiH za ovu godinu i formiranju Komisije za saradnju sa NATO-o danas su glasali svi srpski ministri, što je pozdravljeno „kao važan korak ka NATO-u“.

Odluka će već sutra biti upućena u Brisel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari