Sastanak ministara odbrane Srbije i Grčke 1Aleksandar Vulin Foto: Ministarstvo odbrane

Ministri odbrane Srbije i Grčke, Aleksandar Vulin i Nikolaos Panajotopulos, razgovarali su danas u Atini u okviru zvanične posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Grčkoj, saopštilo je danas u Beogradu Ministarstvo odbrane.

Vulin je zahvalio Panajotopulosu za podršku Grčke pruža Srbiji u naporima da se „sva otvorena pitanja na Kosovu i Metohiji rešavaju mirnim putem“.

Vulin je „iskazao podršku Grčkoj u njenim naporima da očuva mir, ali i sopstvene nacionalne interese u regionu istočnog Mediterana“, rekavši da će „Srbija podržavati integritet Grčke saglasno Konvenciji o pravu mora, kao što to čini i sa Kiprom“.

Ministar Panajotopulos je istakao povezanost dve države i da će Grčka nastaviti da podržava evro-integraciju Srbije uz dalji razvoj bilateralne i multilateralne saradnje.

Ocenjeno je da je „vojna saradnja možda i najrazvijeniji oblik odnosa Srbije i Grčke“, imajući u vidu naizmenično održavanje vežbi SOKO u obe zemlje, kao i „predstojeće angažovanje pripadnika Vojske Srbije u okviru borbene grupe EU HELBROC“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari