Savez za Srbiju: Nikola Jovanović podneo ostavku na mesto šefa odbornika SzS u Beogradu 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Zamenik predsednika odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Predrag Mitrović izjavio je danas da je dosadašnji šef te odborničke grupe Nikola Jovanović danas i zvanično podneo ostavku na tu funkciju.

Obraćajući se novinarima uoči sednice Skupštine grada Beograda, na čijem je dnevnom redu rebalans budžeta glavnog grada, Mitrović je rekao da je Jovanović tim postupkom pružio „jedan od retkih primera prihvatanja odgovornosti za svoje postupke“.

„To je dobar i odgovoran potez. Svako za svoje poteze treba da snosi odgovornost i to je praksa koja bi trebalo da se ustali. Nikola Jovanović je jedan od retkih primera koji je za svoje loše ponašanje snosio odgovornost. Voleli bismo da takvih primera ima i na strani vlasti ali ih nažalost, nema“, kazao je Mitrović.

Jovanović je podneo ostavku nakon što su se u javnosti pojavili snimci njegovih privatnih razgovora u kojima on grubo vređa svoje doskorašnje saradnike Vuka Jeremića, Mariniku Tepić i druge.

Govoreći o dnevnom redu današnje sednice gradskog parlamenta, Mitrović je ocenio da drugi rebalans gradskog budžeta za 2020. godinu dovoljno govori o kapacitetu vlasti da pripremi adekvatan plan za tekuću godinu.

Dodao je da je rebalansom predviđeno smanjenje prihoda po osnovu poreza na zaradu građana za 10 milijardi dinara zbog čega gradska vlast, kako je naveo, rasprodaje Beograđanku i drugu imovinu u vlasništvu grada i planira prodaju Sava centra.

Mitrović je dodao i da se iz godine u godinu manje sredstava izdvaja za investicije u gradu navodeći da je ove godine u te svrhe planirano 105 miliona evra što je, po njegovim rečima, manje od 10 odsto budžeta.

„Kasni izvođenje radova u Ulici cara Dušana, kasni postavljanje spomenika Stefanu Nemanji, izgradnja kanalizacije u Borči odložena je za narednu godinu, izgradnja Autobuske stanice čiji je završetak bio planiran za 2018. godinu, biće završena 2022. godine. Štednja na investicijama nije pametna i obiće se o glavu građanima Beograda“, kazao je Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari