Savez za Srbiju sutra organizuje akciju blokade radova na beogradskom Trgu republike 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda (Arhiva)

Savez za Srbiju najavio je da će sutra na beogradskom Trgu Republike organizovati akciju „Odbrana Beograda“ u okviru koje će kako je najavljeno, „slobodni građani“ blokirati radove u tom delu grada i ponoviti zahtev da se „hitno obustave svi štetni radovi i lažne rekonstrukcije, počev od žičare na Kalemegdanu do zatvaranja za saobraćaj ulica u centru grada“.

Akcija će početi u 12.05 a tim povodom novinarima će se na Trgu Republike obratiti predstavnici Saveza za Srbiju, opštine Stari grad, novinar Srđan Škoro i druge javne ličnosti.

„Pošto gradonačelnik Beograda uporno ignoriše zahteve za razgovor u vezi sa štetnim projektima gradske vlasti, a protiv kojih su ustali i građani i strukovna udruženja, građanima ne preostaje ništa drugo do da različitim oblicima građanske neposlušnosti spreče dalje rušenje grada. Zato u četvrtak u 12.05 počinje odbrana Beograda“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari