SDA: Haranga iz Srbije 1

Stranka demokratske akcije (SDA) saopštila je da odbacuje harangu koja je pokrenuta od dela političke javnosti u Srbiji nakon intervjua člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića Dojče veleu.

„Ova i slične harange su nama u BiH dobro poznate još iz devedesetih godina i na njih nećemo nasesti. Poručujemo svima, pa i srpskom vođstvu, da je odnose sa BiH moguće graditi samo na principima međusobnog uvažavanja, poštovanja i nemešanja u unutrašnje stvari BiH“, navodi se u saopštenju kode prenose sarajevski mediji.

SDA ističe da Izetbegović u intervjuu nije izneo ništa što do sada nije rečeno, već samo stav BiH o nepostojanju konsenzusa o tom pitanju i svoj lični stav.

„Neće biti moguće graditi dobrosusedske odnose ukoliko vođstvo Srbije kao uslov za to postavlja da zvaničnici BiH slede njihove stavove“, navode iz SDA.

Iz SDA pitaju da li je normalno da BiH i Kosovo, u situaciji kada u BiH ne postoji konsenzus za odluku o priznanju Kosova, imaju više administrativnih barijera u međusobnom komuniciranju nego što to ima Srbija.

„To je na štetu BiH i to treba javno da se kaže. Umesto toga, pozivamo srpsko vođstvo da se okrene rešavanju brojnih otvorenih pitanja između BiH i Srbije“, zaključuju iz SDA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari