SDS: Ekspoze iste politike 1Foto: Logo

Socijaldemokratska stranka (SDS) danas u saopštenju upućuje javno pitanje mandataru Aleksandru Vučiću zašto su raspisani izbori u aprilu kada je ovakva vlada mogla biti formirana i prostom rekonstrukcijom.

SDS pita i čime Vučić pravda bacanje novca građana Srbije za nepotrebno održavanje vanrednih izbora po drugi put od dolaska na vlast SNS.

Smatramo da SNS, „u skladu sa svojom politikom obmana“, zloupotrebljava instituciju demokratskih izbora, praveći od njih praktično svoje stranačke konvencije, ukazuje SDS.

Vanredni parlamentarni izbori se raspisuju od 2012. godine bez ikakve potrebe i efekta, ukazjue SDS i objašnjava da „svi izbori održani od 2012. godine pokazuju da ova vlast nije u stanju da uspostavi stabilnost političkog sistema“.

Prema stavu SDS, „od 2012. godine jedini rezultat svih održanih izbora je bilo produžavanje mandata vlade u istom sastavu i nastavak iste pogubne politike“.

U saopštenju SDS podseća da je Vučić raspisivanje i ovih i prethodnih izbora pravdao potrebom za korenitim promenama, pa se postavlja pitanje koje su to promene nastale nakon ovih izbora i nakon meseci čekanja na formiranje vlade.

Osim što su u parlament ušle i nacionalistički orijetisane stranke, konstatuje SDS, koji smatra da vanredni parlamentarni izbori „ne mogu biti anketa istraživanja podrške vladajućoj stranci ili služiti za oživljavanje mentora vladajuće stranke, Vojislava Šešelja“.

Danas bi SNS i SPS trebalo da ponesu odgovornost za rezultate njihove pogubne politike koju su vodili u prethodne četiri godine, napominje SDS, a ne da „slušamo još jedan ekspoze iste vlade i iste politike“.

Prema oceni SDS, pravi ekspoze te politike su građani Srbije dovoljno osetili na sopstvenoj koži poslednje četiri godine i Srbija nema više vremena da učestvuje u farsama ove vlasti.

I vladajuća stranka je svesna da obmane imaju rok trajanja i „izbore su raspisali samo da bi uhvatili poslednji voz pre konačnog otrežnjenja gra?ana koji žive dobro samo u terminima TV dnevnika“, smatra SDS.

Prema saopštenju SDS, „Srbiji je potreban ekonomski oporavak nakon štetočinske politike ove vlasti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari