SDS: Građani finasiraju Vučićeve botove 1Foto: sds

Ne samo da je Aleksandar Vučić politički besramno i kukavički ušao u predsedničku trku sa mesta premijera, najbrutalnije zloupotrebljavajući državnu funkciju, nego je još i vređao zdrav razum građana Srbije izjavljujući da će u kampanji učestvovati van radnog vremena, saopštila je danas Socijaldemokratska stranka (SDS).

Čak i da je ispunio to obećanje, to svakako ne menja činjenicu da nastupa sa mesta premijera, čime je na samom početku uspostavio nefer uslove kampanje.

Međutim, Vučić čak ni takvu besmislenu predstavu nije uspeo da izvede bez laži, pa je juče tokom istog dana nastupio na mitingu povodom obeležavanja godišnjice bombardovanja Srbije kao premijer i na predizbornom mitingu kao predsednički kandidat, piše u saopštenju. Osim što se još jednom pokazalo da Vučić iznosi neistine, postavlja se pitanje kako desetine hiljada građana mogu biti prisutne na mitingu tokom radnog vremena, pogotovo ako se uzme u obzir da dolaze iz različitih delova Srbije i da je nekima potrebno i po nekoliko sati da dođu do Beograda.

I dok premijer licemerno postavlja pitanje ko finansira kampanje opozicionih kandidata, njegova kampanja se finansira novcem iz budžeta, odnosno novcem građana Srbije. Većina prisutnih na mitinzima Aleksandra Vučića su partijski zaposleni uglavnom po državnim firmama i institucijama i dobijaju plaćena odsustva da bi prisustvovali mitinzima.

Ili će premijer možda tvrditi da su desetine hiljada prisutnih na njegovim mitinzima svi nezaposleni? To bi tek bio poseban apsurd – da premijer koji je pola decenije na vlasti drži mitinge hiljadama nezaposlenih žrtava nesposobnosti upravo njegove vlasti. Postavljamo pitanje premijeru i predsedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću da li je u petak na mitingu u Beogradu učestvovao tokom ili van radnog vremena. Ukazujemo na realnost koju okupljeni na Vučićevim mitinzima sigurno neće čuti iz njegovih govora – da su žrtve ucena i strahovlade, da su neki od njih plaćeni novcem građana iz budžeta da budu na svom radnom mestu, a ne na mitingu, da botovanje nije državni posao i da je političko nasilje terati ljude da partijskom knjižicom dobijaju posao, a čuvaju ga vozajući se autobusima od mitinga do mitinga.

Zato pozivamo sve građane da izađu na izbore i da glasaju protiv Aleksandra Vučića, protiv države u kojoj je vladajuća stranka biro za zapošljavanje, a jedina politika vladanje ucenama, obmanama i strahom, zaključuje SDS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari