SDS: Kaljanje ugleda države 1Foto: EPA/ Sajt SDS

SDS zahteva od nadležnih da obaveste javnost da li su tačni medijski navodi da je Marko Jablanović, brat državnog sekretara u ministarstvu na čijem čelu je Aleksandar Vulin, uhapšen u službenom automobile.

Ukoliko je to tačno, zahteva hitnu ostavku državnog sekretara Jablanovića i ministra Aleksandra Vulina.

Stranka u saopštenju podseća da su ediji objavili da je Jablanović uhapšen u petak pod sumnjom da je prodavao drogue i da je uhapšen u službenom automobilu Vlade Republike Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je objavilo da u službenom vozilu nisu pronađeni narkotici, ali javnost nije obaveštena o tome da li je brat državnog sekretara, koji je osumnjičen za prodaju narkotika, protivzakonito koristio službeno vozilo Vlade Srbije.

Ukoliko se ispostavi da se službena vozila koriste u privatne svrhe i da ih koristi rodbina zaposlenih u ministarstvu zahtevamo hitnu ostavku državnog sekretara Aleksandra Jablanovića i ministra Aleksandra Vulina, ističe SDS.

STranka ističe da su službena vozila namenjena državnim funkcionerima koji bi trebalo da rade za korist države i njenih građana, a ne rodbini državnih sekretara. Ukoliko je Jablanović zaista uhapšen u vladinom službenom automobilu to nije samo dokaz bahatosti ove vlasti, već i kaljanje ugleda
države u čijim službenim automobilima se hapse osumnjičeni za prodaju narkotika.

„Ukoliko su medijski navodi tačni, suočavamo se, ne samo sa slikom krajnje bahatosti ove vlasti, već i sa kršenjem zakona za koje odgovorni moraju zakonski i politički odgovarati“, izjavio je portparol SDS Konstantin Samofalov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari