SDS pozvala građane da se suprotstave planu za rušenje zgrada u beogradskoj opštini Vračar 1Foto: SDS

Socijaldemokratska stranka (SDS) se danas saopštenjem usprotivila najavljenom planu koji predviđa rušenje zgrada na teritoiji beogradske opštine Vračar.

Grad Beograd je najavio „rani javni uvid“ povodom izrade plana za blok između vračarskih ulica Njegoševe, Krunske, Kneginje Zorke i Smiljanićeve, gde su i istorijski objekti, među kojima Prirodnjački muzej.

Na tom prostoru, od 1,8 hektara, planirana je izgradnja kompleksa zgrada, te će, ukazala je SDS, „istorijski objekti koji predstavljaju duh Vračara, biti zamenjeni modernim zgradama i komercijalnim sadržajem“.

Generalni sekretar SDS i predsednik odborničke grupe „Oslobodimo Vračar“, Konstantin Samofalov, pozvao je zato građane da u ponedeljak, u 12 časova, u Gradskoj upravi Beograda, prisustvuju „javnom uvidu“ u taj plan i „suprotstave se divljačkom uništavanju (Beograda)“ koje se, kako je ocenio, sprovodi „zarad profita oligarhije bahate i nezasite naprednjačke vlasti“.

„Kao što smo i obećali tokom predizborne kampanje, najoštrije ćemo se boriti protiv divlje gradnje i uništavanja našeg grada zarad profita naprednjačke oligarhije“, rekao je Samofalov i ukazao da „nećemo dozvoliti da Beograd bude ogledalo kiča i šunda ove vlasti i brisani prostor za pranje novca kroz građevinske mahinacije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari